Nicoleta Lazăr – sociolog

Povești de Viață

Nicoleta Lazăr, sociologul cu inimă caldă, te încurajează să nu te simți vinovat pentru lupta ta cu o boală cronică, care nu ar trebui să te definească. Faptul că ai fumat sau cât de mult ai fumat în trecut nu este esențial în ecuația tratamentului. Cel mai important este ca medicii să descopere cum te pot ajuta și să îți ofere toate opțiunile de tratament disponibile, iar familia și prietenii să te susțină necondiționat.

Pacienții cu cancer pulmonar merită mai mult decât să fie discriminați. Întrebarea potrivită nu ar trebui să aibe nimic de-a face cu eventualul trecut de fumător al pacienților. Fiecare pacient merită să fie tratat cu aceeași compasiune și susținere, indiferent de trecutul său. Prin schimbarea conversației de la vină și stigmatizare la compasiune și înțelegere putem construi o bază mai puternică pentru vindecare și progres.

Întrebarea potrivită ar putea fi: Ce putem face pentru ca persoanele cu cancer pulmonar să beneficieze de cele mai bune condiții de îngrijire și tratament?