Nela Costache – Asistent Medical

Povești de Viață

Nela Costache, asistentă medicală în secția oncologie, tratează de mulți ani pacienții cu cancer și înțelege pe deplin importanța sprijinului familiei în lupta contra acestei maladii cumplite. Ea crede că toți pacienții merită același tratament și îngrijire, indiferent de trecutul lor, și că întrebarea potrivită nu este dacă au fumat, ci cum le putem oferi cea mai bună îngrijire posibilă și ce putem face noi pentru o mai bună șansă la viață.

Pacienții cu cancer pulmonar merită mai mult decât să fie discriminați. Întrebarea potrivită nu ar trebui să aibe nimic de-a face cu eventualul trecut de fumător al pacienților. Fiecare pacient merită să fie tratat cu aceeași compasiune și susținere, indiferent de trecutul său. Prin schimbarea conversației de la vină și stigmatizare la compasiune și înțelegere putem construi o bază mai puternică pentru vindecare și progres.

Întrebarea potrivită ar putea fi: Ce putem face pentru ca persoanele cu cancer pulmonar să beneficieze de cele mai bune condiții de îngrijire și tratament?