Cezar Irimia – Președinte FABC

Povești de Viață

Cezar Irimia este un pacient cu două forme de cancer care luptă din răsputeri de peste 20 de ani pentru drepturile pacienților. În România, primirea unui diagnostic poate dura de la 3 la 6 luni agonizante, iar acest timp prețios poate însemna adesea diferența dintre viață și moarte. Cezar își dorește foarte mult să ajute ca acest timp de așteptare să fie redus la doar 45 de zile, ceea ce poate însemna mai multe șanse la viață pentru pacienți.

Pacienții cu cancer pulmonar merită mai mult decât să fie discriminați. Întrebarea potrivită nu ar trebui să aibe nimic de-a face cu eventualul trecut de fumător al pacienților. Fiecare pacient merită să fie tratat cu aceeași compasiune și susținere, indiferent de trecutul său. Prin schimbarea conversației de la vină și stigmatizare la compasiune și înțelegere putem construi o bază mai puternică pentru vindecare și progres.

Întrebarea potrivită ar putea fi: Ce putem face pentru ca persoanele cu cancer pulmonar să beneficieze de cele mai bune condiții de îngrijire și tratament?