Acasa

Schimbă conversația de la învinovățire și stigmatizare către fapte și dovezi.

Stigmatizarea cancerului pulmonar pune bariere și îi împovărează pe cei peste 12.000 de români care primesc acest diagnostic în fiecare an.

Rata de supraviețuire la cinci ani de la diagnostic s-a îmbunătățit foarte puțin în ultimul deceniu și este de 6,4 ori mai mică decât în cazul cancerului de sân. Conform Globocan, cancerul de plămâni era în 2020 pe locul întâi dintre toate tipurile de cancer în ceea ce privește incidența, cu un procent de 12,3%.

În fiecare an, aproape 11.000 de români mor de cancer pulmonar – asta înseamnă că 30 de familii sunt nevoite să își ia rămas bun de la cineva în fiecare zi. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este, de departe, forma de cancer cu cea mai mare mortalitate, cancerului pulmonar nu i se acordă suficientă atenție.

Alătură-te luptei noastre pentru a pune capăt învinovățirii si stigmatizării pacienților cu cancer pulmonar și pentru a le oferi oamenilor care trăiesc cu această boală o șansă egală la viață!

Poți ajuta

Poți ajuta la schimbarea conversației de la vină și rușine la una care oferă celor care trăiesc cu cancer pulmonar o șansă reală în lupta cu cancerul pulmonar.

  • Înscrie-te la newsletter-ul nostru pentru a rămâne informat.
  • Urmărește-ne pe rețelele sociale. Dă like, distribuie și menționează postările noastre. Folosește hashtagurile #Puneintrebareapotrivita și #Intrebareapotrivita.
  • Nu mai întreba „Ai fumat?”, ci începe discuția cu grijă și compasiune.

Păstrăm legătura


Abonează-te la newsletter pentru noutăți despre cancerul pulmonar și despre cum poți ajuta.